Nieuws

5-8-2011
Alles uit de zon staat op 5 oktober van 13:00 tot 23:00 uur met een stand in de lebuinuskerk te deventer.

4-8-2011
Inmiddels 18 Wij willen zon projecten afgerond.
Binnenkort een referentiepagina met beeldmateriaal

Klik
hier om de installatiewerkzaamheden te bekijken.


Alles uit de zon gaat de daken op voor zonnepanelen van Wij Willen Zon

Hengelo Gelderland, 6 mei 2011
Terwijl de Nederlandse lentezon op gang komt, naderen de eerste zonnepanelen van de Wij Willen Zon-actie hun eindbestemming: de Nederlandse daken. Alles uit de zon klimt komende tijd in de daken, om zonnepanelen bij deelnemers in de regio Gelderland en Overijssel te installeren.

Alles uit de zon in Hengelo Gelderland  is als installateur betrokken bij de succesvolle collectieve inkoopactie van Wij Willen Zon. De actie zorgde in recordtijd voor een grote impuls voor schone zonnestroom in ons land. Door via Wij Willen Zon een megabestelling te plaatsen konden de deelnemers een 35 procent lagere inkoopprijs bedingen. De deelnemers aan Wij Willen Zon laten zien waar het naartoe gaat met de energievoorziening.  Nederland loopt op dit moment internationaal gezien nog achter met schone energie.

"Mensen blijken in deze tijd juist graag schone stroom te willen. We zien echt een toename van vragen en offertes.” zegt Appie Oortgiesen. Het bedrijf verricht de benodigde aanpassingen aan de meterkast bij mensen in de regio Gelderland en Overijssel, die de panelen hebben besteld en monteert de panelen op platte en op schuine daken. 

Deze zonnepanelen zijn gefinancierd door de deelnemers zelf, mogelijk gemaakt door de markt en er is geen cent subsidie aan te pas gekomen, stelt de stichting Wij Willen Zon. Met deze actie heeft Wij Willen Zon een pad gebaand voor meer kleine en grote collectieve groene acties, met inzet van crowdfunding en social media. “Er komen vast nog veel meer acties aan, want slimme consumenten en groene ondernemers gaan elkaar nu steeds beter vinden," verwacht Appie Oortgiesen.

Alles uit de zon doet mee als installateur omdat zonnepanelen de toekomst hebben. De stichting Wij Willen Zon is opgericht door mensen van Urgenda en van De Betere Wereld, die graag willen dat meer consumenten de kans krijgen om op hun eigen dak duurzame en betaalbare energie op te wekken. De collectieve actie van Wij Willen Zon komt voort uit de overtuiging dat mensen samen sneller duurzaam worden. www.wijwillenzon.nl

Op www.wijwillenzon.nl is de actie te volgen. Op twitter #wwz of #wijwillenzon

Wij Willen Zon is uitgebreid in de media geweest. http://www.wijwillenzon.nl/in-de-media.html